0%
HomeKredietverzekering kosten

Direct een gratis offerte vergelijking aanvragen

[cf7sr-simple-recaptcha]

Eenvoudig besparen met een kredietverzekering van DCB

Vraag nu de gratis ‘kredietverzekering offerte vergelijking’ van DCB aan. Ontvang een helder overzicht met de voor u relevante aanbieders, prijzen en voorwaarden. Wij zoeken het voor u uit!

 • De laagste prijs
 • De beste voorwaarden voor u
 • De hoogste limieten!

* Dutch Credit Brokers is een volledig onafhankelijke tussenpersoon

Kredietverzekering kosten

U overweegt om een kredietverzekering voor uw bedrijf af te sluiten, maar wat mag een kredietverzekering wel niet kosten? Een logische vraag, want u kunt pas een goed overwogen beslissing nemen wanneer u beschikt over alle relevante informatie. De premiekosten van een kredietverzekering zijn daarin een belangrijke graadmeter om te bepalen of de kosten opwegen tegen de baten, nog los gezien van de bijbehorende voorwaarden.

Inschatting maximale kosten

Bij Dutch Credit Brokers is ons streven om altijd zo transparant mogelijk te zijn in onze communicatie. Ook wat betreft de kosten die komen kijken bij een kredietverzekering. Echter, doordat de uiteindelijke premie wordt bepaald door verschillende factoren die per bedrijf anders zijn, is het lastig om een exact kostenplaatje op te stellen. Zo wordt er o.a. gekeken naar:

 • het gewenste soort kredietverzekering;
 • uw branche;
 • uw omzet;
 • het aantal debiteuren;
 • maximum saldo per debiteur;
 • de gebruikelijke betaalconditie;
 • de betaalconditie in ongunstige gevallen;
 • uw eventuele schadehistorie;
 • en nog meer.

Kortom, om de kosten van een kredietverzekering te bepalen, is veel informatie nodig.

Over het algemeen zijn er wel bepaalde richtlijnen die gehanteerd kunnen worden om een inschatting te maken van de te betalen premie. De meest populaire kredietverzekering is de omzetverzekering. Deze verzekering is het eenvoudigst te berekenen, omdat het gebaseerd is op de omzet. Bovendien is dit ook de duurste verzekering, waardoor u in ieder geval kunt achterhalen wat u maximaal kwijt zult zijn aan een kredietverzekering. Afhankelijk van de o.a. hierboven genoemde variabelen, zijn de kosten gemiddeld genomen tussen 0,075% en 0,35% van de omzet. Voor een indicatie van de kosten kunt u zelf dan ook het best deze percentages aanhouden.

Een kredietverzekering is niet duur

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een kredietverzekering dan ook niet duur te noemen. Zeker als u er vanuit gaat dat volgens de metingen in 2015* gemiddeld 0,8% van de totale waarde van de B2B facturen in Nederland oninbaar is. Buiten Nederland ligt dit percentage hoger. Het gemiddelde van West-Europa is 1,2% (met Italië en Griekenland als uitschieters met respectievelijk 2,5% en 3,3%) en in Oost-Europa is dit 1,1% (met Turkije als enige negatieve uitschieter met 2,0%).

Buiten Europa liggen de percentages zelfs hoger. In de Verenigde Staten zijn de oninbare facturen goed voor 2,5% van de totale waarde van de B2B facturen, evenals in China. Statistisch gezien loopt u dus een hoger financieel risico wanneer u zaken met landen buiten Nederland doet. Kortom, zeker dan is het de overweging waard om een kredietverzekering als hulpmiddel in te zetten om risico’s uit te sluiten. Kijkend naar deze cijfers zijn de kosten van een kredietverzekering niet als ‘duur’ te bestempelen en in veel gevallen dus geen overbodige luxe om de financiële gezondheid van uw bedrijf op het gewenste niveau te houden.

Exacte kosten van een kredietverzekering laten berekenen?

De eerder genoemde cijfers zijn maar een indicatie om een beeld te geven van de kosten van een kredietverzekering. Wilt u de exacte premiekosten laten berekenen – of sterker nog – wilt u de voordeligste kredietverzekering, met de hoogste limieten, tegen de beste voorwaarden voor uw bedrijf? Vul dan zo uitgebreid mogelijk het offerte aanvraagformulier van Dutch Credit Brokers in.

Als specialist in kredietverzekeringen en als onafhankelijk assurantietussenpersoon gaan wij met meerdere partijen de onderhandelingen voor u aan. Wij behalen voor u de beste deal die aan úw wensen voldoet en stoppen niet voordat deze is gerealiseerd. Dat is een belofte die Dutch Credit Brokers u garandeert!

* Bron: Betalingsbarometer 2015

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems en ontwikkelingen op het gebied van kredietverzekeringen? Wilt u met uw vragen over dit onderwerp direct terecht bij een specialist of wilt u eenvoudig een offerte kunnen aanvragen?

Download dan nu de Dutch Credit Brokers app!

Soorten kredietverzekeringen

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Afhankelijk van uw wensen en de branche waarin u opereert, zal worden gekeken welke soort verzekering het beste past bij uw bedrijf. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen een kredietverzekering:

 • per debiteur;
 • per transactie;
 • naar omzet;
 • per land.

Bij Dutch Credit Brokers vinden wij het belangrijk dat er gekeken wordt naar de soort kredietverzekering die zich schikt naar uw bedrijfsvoering en niet andersom. Uw bedrijf moet op dezelfde manier kunnen draaien als dat u gewend bent. De voorwaarden van een kredietverzekering moeten in uw voordeel werken en zich aanpassen aan uw werkwijze. Pas dan heeft u de ideale kredietverzekering gevonden en met minder nemen wij bij Dutch Credit Brokers geen genoegen.

Kredietverzekering duur?

Een drempel bij veel bedrijven is dat zij in de veronderstelling zijn dat een kredietverzekering duur is. Niets is minder waar! De duurste en meest populaire verzekering (naar omzet) kost gemiddeld genomen, afhankelijk van de omzet en het schadeverleden,tussen de 0,075% en 0,35% van de omzet. Bij niet-betalingen van een factuur is deze investering al snel meer dan de moeite waard en komen de kosten hiervan omgerekend zelfs nog lager uit. Kortom, het is een kleine investering voor een stuk risicobeperking en/of het rond krijgen van een financiering.

Waarom Dutch Credit Brokers?

Wanneer u een kredietverzekering afsluit, dan wilt u waar voor uw geld. U wilt niet meer betalen dan nodig is. Sterker nog, het liefst bent u er zo min mogelijk geld aan kwijt. De ideale situatie: Een zo goedkoop mogelijke kredietverzekering, maar uiteraard wel met de beste voorwaarden en hoogste limieten voor uw bedrijf. Kortom, de best mogelijke deal! En juist in het realiseren van dát zijn wij bij Dutch Credit Brokers (zo bescheiden als we zijn) de besten.

Wij zijn:

 • uniek als assurantietussenpersoon, doordat wij volledig gespecialiseerd zijn in kredietverzekeringen en hierdoor alle expertise in huis hebben om u van A tot Z te bedienen (wij kennen alle ins en outs);
 • volledig onafhankelijk, waardoor wij niet gebonden zijn aan verzekeraars en de voor ú beste deals kunnen garanderen;
 • nationaal en internationaal actief en daarom niet aan grenzen gebonden om ook internationaal opererende (en niet Nederlandse) ondernemingen van de beste kredietverzekeringen te voorzien;
 • zelf ook ondernemers, waardoor wij niet alleen laagdrempelig zijn in onze communicatie, maar ook dezelfde ‘taal’ spreken en een gelijkwaardige partner zijn om met u mee te denken;
 • gespecialiseerd in een groot aantal branches, waardoor wij precies weten welke risico’s er in uw branche spelen.

Bij Dutch Credit Brokers doen wij bovendien méér voor onze klanten. Wij leveren gratis full service ondersteuning voor de aanvullende processen die bij een kredietverzekering komen kijken. Dat betekent volledige ontzorging en 24/7 bereikbaarheid. U houdt zich bezig met waar u zich altijd mee bezig heeft gehouden en wij doen de rest! En dat zonder extra kosten!

Kredietverzekering afsluiten

Wilt u een kredietverzekering afsluiten met gegarandeerd de beste deal voor uw bedrijf? Vul het offerte aanvraagformulier dan zo volledig mogelijk in. Wij zoeken het voor u uit en zetten de beste deals voor u op een rij.

NEEM CONTACT OP

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons via telefoonnummer 0297 724 710, of e-mail info@dutchcreditbrokers.com. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

[cf7sr-simple-recaptcha]

Zijdstraat 33, 1431 EA Aalsmeer

info@dutchcreditbrokers.com

+31 (0) 297 724 710

This post is also available in: Engels

image
https://www.dutchcreditbrokers.com/wp-content/themes/yunik-installable/
https://www.dutchcreditbrokers.com/
##FA702B
style1
scrollauto
Loading posts...
#f0f0f0
on
none
loading
#f0f0f0
Sort Gallery
https://www.dutchcreditbrokers.com/wp-content/themes/yunik-installable
on
no
yes
off
on
Newsletter Input text
on
off