Zoek
Sluit dit zoekvak.

Detachering

Zakendoen met de steun in uw rug van Dutch Credit Brokers

Detachering credit management

Een goede cashflow is de basis van een succesvol en gezond bedrijf. Door middel van credit management zorgt u ervoor dat er een continuïteit in de cashflow van uw organisatie komt. Dutch Credit Brokers detacheert credit professionals voor zowel korte als lange termijn. Meer informatie over credit management en wat Dutch Credit Brokers voor u op dit vlak kan betekenen vindt u op deze pagina.

Wat is credit management?

Credit management is een term die overgewaaid is vanuit Amerika. Door de behaalde successen in de Verenigde Staten wint het vakgebied nu ook steeds meer populariteit in Nederland. Wanneer je credit management simpel zou omschrijven komt het neer op debiteurenbeheer. Maar het hierbij laten zou een onvolledige beschrijving zijn. Credit management is namelijk meer dan dat. Het bestaat uit drie pijlers, namelijk: debiteurenbeheer, incasso en kredietinformatie. Door credit management goed toe te passen in uw organisatie ontdekt u vroegtijdig kredietrisico’s, verlaagt u het debiteurensaldo en worden openstaande facturen doorgaans eerder betaald. Het effectief toepassen van credit management bespaart uw organisatie een hele hoop zorgen en zorgt voor een optimale cashflow.

Het belang van goed credit management

Veel organisaties zien hun debiteurensaldo als een onderdeel van het ondernemersrisico. Een vaststaand feit dat nu eenmaal bij het ondernemen hoort. Echter kunt u door middel van goed ingevuld credit management het debiteurensaldo met tientallen procenten omlaag brengen. Een verlaagd debiteurensaldo zorgt voor een hogere cashflow en meer liquide middelen. Hierdoor kan er makkelijker en eerder geïnvesteerd worden. Dit zorgt ervoor dat u de gewenste groei eerder kunt realiseren en zo een concurrentievoordeel op kunt bouwen.

Een partner voor al uw incasso zaken

Dutch Credit Brokers helpt u verder. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op een partner die deze juridische stappen als zijn broekzak kent. Niet alleen in Nederland, maar ook bij internationale incasso’s waarbij een andere wetgeving en lokale gebruiken van toepassing zijn. Dutch Credit Brokers is een volledig onafhankelijke tussenpersoon. De voordelen van zakendoen met de steun in uw rug van Dutch Credit Brokers.

Direct een gratis offerte vergelijking aanvragen

Verschillende functies credit management

Zoals hierboven al beschreven staat is credit management een combinatie van verschillende pijlers. Afhankelijk van het probleem waar uw organisatie mee kampt, kunt u kiezen voor de invulling van één of meerdere credit management gerelateerde functies. Hieronder worden de diverse functies verder toegelicht.

Credit Collectors

Credit collectors zijn tijdelijke medewerkers, die hulp bieden bij het daadwerkelijk incasseren van uw uitstaande vorderingen. Veelal betreft dit het telefonisch incasseren van uitstaande saldi. Credit Collectors kunnen voor korte of langere termijn worden ingezet om tijdelijke capaciteitsproblemen op te vangen.

Credit Managers

Credit managers kunnen naast het daadwerkelijk assisteren bij het incasso van uitstaande saldi, ook tijdelijk of permanent worden ingehuurd om uw afdeling debiteurenbeheer in breder perspectief te begeleiden en te coachen. Een creditmanager heeft namelijk inzicht in de verschillende disciplines van het debiteurenbeheer.

Credit Controllers

Credit controllers zijn medewerkers die op hoog niveau binnen uw organisatie inzetbaar zijn. Dankzij hun ruime ervaring met creditmanagement zijn zij in een positie om daadwerkelijk beleid te ontwikkelen voor uw debiteurenbeheer en zo de gevolgen daarvan voor uw organisatie inzichtelijk te maken. Veelal beschikt een credit controller over internationale ervaring.

Credit management uitbesteden

Is er geen ruimte om het credit management binnen uw huidige organisatie te verdelen of heeft u simpelweg de kennis niet in huis? Dan is het handig om externe expertise in huis te halen. Het uitbesteden van het credit management is dan een goede optie. Met een interim credit management specialist van Dutch Credit Brokers geniet u van de expertise van onze specialisten, terwijl u wel goed overzicht op de situatie houdt. Zo geniet u van de voordelen die een specialist met zich meebrengt en kunt u zich focussen op de belangrijkste taken van uw organisatie.

Wilt u meer weten over hoe onze credit professionals effectief voor u kunnen worden ingezet of wilt u algemene informatie over de mogelijkheden van detachering? Neem dan contact met ons op, dan nemen wij graag de mogelijkheden met u door.

Detachering voor uw debiteurenbeheer

De voordelen van gedetacheerde credit professionals​

Heeft u tijdelijk capaciteitsproblemen op uw afdeling debiteurenbeheer? Dutch Credit Brokers staat u bij met het ondervangen van dit probleem d.m.v. detachering van geschoolde credit professionals. Zij staan u bij om uw credit management op het gewenste niveau voort te zetten of om uw afdeling naar een hoger niveau te tillen. Dutch Credit Brokers detacheert onder andere:

  • Credit Collectors
  • Credit Managers
  • Credit Controllers