Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kredietverzekering

Een verzekering ter ondersteuning van het debiteurenbeheer

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering ter ondersteuning van het debiteurenbeheer. Om die reden wordt het ook een debiteurenverzekering genoemd. Het is een verzekering die beschermt tegen het niet betaald krijgen van uitstaande facturen. Het doel van de kredietverzekering is om te voorkomen dat wanbetalingen een te groot negatief effect hebben op de liquiditeit van uw bedrijf. Oftewel, te voorkomen dat uzelf uw lopende betalingsverplichtingen niet meer kunt voldoen.

Zeker in branches waarin grote bestellingen met kleine winstmarges worden geplaatst, kan het niet betalen van een debiteur een flinke kostenpost opleveren. Dit kan een groot risico vormen voor de gezondheid van uw bedrijf. U wilt uw bedrijf rendabel houden en niet onnodig een faillissement moeten aanvragen wegens niet-betalingen van facturen. Met de kredietverzekering bent u ingedekt tegen dit risico en worden deze onvoorziene kosten, afhankelijk van de situatie en de soort verzekering, geheel of voor het grootste gedeelte vergoed door de verzekeraar.

Waarom een kredietverzekering?

Waarom zou u een kredietverzekering afsluiten? Meestal is dat vanwege één van de volgende redenen:

  • U wilt zelf het risico van wanbetalingen indekken en dus met minder onzekerheden ondernemen.
  • U wordt door een geldverstrekker (bijvoorbeeld de bank) verplicht om een kredietverzekering af te sluiten om een financiering rond te krijgen.
 

Indien een geldverstrekker in u investeert, dan willen zij een stuk zekerheid om hun investering veilig te stellen. Deze zekerheid wordt gegarandeerd door een kredietverzekering, waardoor een deel van de risico’s wordt weggenomen. Om die reden wordt een kredietverzekering vaak verplicht voordat de financiering wordt verstrekt.

Bij Dutch Credit Brokers adviseren wij onze klanten om de financiering en de kredietverzekering echter altijd van elkaar gescheiden te houden. Door de financiering en de verzekering niet onder te brengen bij dezelfde partij, kan optimalisatie van de financiering en de prijs worden gerealiseerd.

Zeker in branches waarin grote bestellingen met kleine winstmarges worden geplaatst, kan het niet betalen van een debiteur een flinke kostenpost opleveren. Dit kan een groot risico vormen voor de gezondheid van uw bedrijf. U wilt uw bedrijf rendabel houden en niet onnodig een faillissement moeten aanvragen wegens niet-betalingen van facturen. Met de kredietverzekering bent u ingedekt tegen dit risico en worden deze onvoorziene kosten, afhankelijk van de situatie en de soort verzekering, geheel of voor het grootste gedeelte vergoed door de verzekeraar.

Aanvullende voordelen van een kredietverzekering

Naast dat een kredietverzekering het risico van een non-betaling dekt, biedt de verzekering ook nog een aantal aanvullende voordelen voor uw bedrijf. Met de kredietverzekering heeft u tevens:

  • toegang tot een omvangrijke database met (financiële) informatie over uw klanten;
  • de zekerheid dat het incasso van openstaande vorderingen wereldwijd wordt verzorgd door de kredietverzekeraar en dat de incassokosten zijn meeverzekerd.

Soorten kredietverzekeringen

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Afhankelijk van uw wensen en de branche waarin u opereert, zal worden gekeken welke soort verzekering het beste past bij uw bedrijf. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen een kredietverzekering:

Per debiteur

Per transactie

Naar omzet

Per land

Bij Dutch Credit Brokers vinden wij het belangrijk dat er gekeken wordt naar de soort kredietverzekering die zich schikt naar uw bedrijfsvoering en niet andersom. Uw bedrijf moet op dezelfde manier kunnen draaien als dat u gewend bent. De voorwaarden van een kredietverzekering moeten in uw voordeel werken en zich aanpassen aan uw werkwijze. Pas dan heeft u de ideale kredietverzekering gevonden en met minder nemen wij bij Dutch Credit Brokers geen genoegen.

Kredietverzekering duur?

Een drempel bij veel bedrijven is dat zij in de veronderstelling zijn dat een kredietverzekering duur is. Niets is minder waar! De duurste en meest populaire verzekering (naar omzet) kost gemiddeld genomen, afhankelijk van de omzet en het schadeverleden,tussen de 0,075% en 0,35% van de omzet. Bij niet-betalingen van een factuur is deze investering al snel meer dan de moeite waard en komen de kosten hiervan omgerekend zelfs nog lager uit. Kortom, het is een kleine investering voor een stuk risicobeperking en/of het rond krijgen van een financiering.

Waarom Dutch Credit Brokers?

Wanneer u een kredietverzekering afsluit, dan wilt u waar voor uw geld. U wilt niet meer betalen dan nodig is. Sterker nog, het liefst bent u er zo min mogelijk geld aan kwijt. De ideale situatie: Een zo goedkoop mogelijke kredietverzekering, maar uiteraard wel met de beste voorwaarden en hoogste limieten voor uw bedrijf. Kortom, de best mogelijke deal! En juist in het realiseren van dát zijn wij bij Dutch Credit Brokers (zo bescheiden als we zijn) de besten.

Wij zijn:

  • uniek als assurantietussenpersoon, doordat wij volledig gespecialiseerd zijn in kredietverzekeringen en hierdoor alle expertise in huis hebben om u van A tot Z te bedienen (wij kennen alle ins en outs);
  • volledig onafhankelijk, waardoor wij niet gebonden zijn aan verzekeraars en de voor ú beste deals kunnen garanderen;
  • nationaal en internationaal actief en daarom niet aan grenzen gebonden om ook internationaal opererende (en niet Nederlandse) ondernemingen van de beste kredietverzekeringen te voorzien;
  • zelf ook ondernemers, waardoor wij niet alleen laagdrempelig zijn in onze communicatie, maar ook dezelfde ‘taal’ spreken en een gelijkwaardige partner zijn om met u mee te denken;
  • gespecialiseerd in een groot aantal branches, waardoor wij precies weten welke risico’s er in uw branche spelen.
 

Bij Dutch Credit Brokers doen wij bovendien méér voor onze klanten. Wij leveren gratis full service ondersteuning voor de aanvullende processen die bij een kredietverzekering komen kijken. Dat betekent volledige ontzorging en 24/7 bereikbaarheid. U houdt zich bezig met waar u zich altijd mee bezig heeft gehouden en wij doen de rest! En dat zonder extra kosten!

Kredietverzekering afsluiten

Wilt u een kredietverzekering afsluiten met gegarandeerd de beste deal voor uw bedrijf? Vul het offerte aanvraagformulier dan zo volledig mogelijk in. Wij zoeken het voor u uit en zetten de beste deals voor u op een rij.

Eenvoudig besparen met een kredietverzekering van DCB

Vraag nu de gratis ‘kredietverzekering offerte vergelijking’ van DCB aan. Ontvang een helder overzicht met de voor u relevante aanbieders, prijzen en voorwaarden. Wij zoeken het voor u uit! Dutch Credit Brokers werkt als volledig onafhankelijke tussenpersoon.

Direct een gratis offerte vergelijking aanvragen