Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kredietverzekering en internationale handel

In onze praktijk hebben wij veel te maken met (handels-) bedrijven die snel, grote volumes over de hele wereld verhandelen. Niet zelden zijn de producten aan bederf onderhevig. 

Een kredietverzekering is hier in de basis wel op ingericht maar bijzondere omstandigheden kunnen er toe leiden dat het niet allemaal past. 

Dutch Credit Brokers zorgt dat dergelijke hiaten in een polis afgedicht worden. Denk hierbij aan regels met betrekking tot claims en delivery terms. 

  • Wat doet een polis wanneer een debiteur een CA(C)D levering niet komt ophalen?
  • Hoe moet je hierop reageren?
  • Wie draait op voor de kosten?

Dit zijn allemaal aspecten die in de internationale handel voorkomen. Wij zorgen ervoor dat de bedrijfsprocessen binnen de regels van de polis passen. Dit vergt een inzicht in uw bedrijfsvoering. Door onze ruime ervaring kunnen wij deze alledaagse problematiek vooraf tackelen en kunt u verder gaan met uw bedrijfsvoering

Zo hielpen wij een internationaal opererend foodbedrijf

De situatie

Een internationaal opererend food bedrijf levert 12 containers (324MT) bevroren foodartikelen aan een debiteur in Azië. De afgesproken betalingsconditie is CAD via de bank. Dit gaat al jaren goed.  

Debiteur komt na aankomst van de goederen in de haven zijn betalingsverplichtingen niet na en de documenten blijven bij de bank liggen. De tijd tikt door en inmiddels staan de containers met goederen al weken in de haven van bestemming. Dit brengt behoorlijke demurrage en plug-in kosten met zich mee. Debiteur geeft uiteindelijk toe dat hij de goederen niet meer kan afnemen i.v.m. liquiditeitsproblemen.  

Onze oplossing

In gezamenlijk overleg met ons en de verzekeraar is besloten om de goederen te wederverkopen aan een derde partij die gevestigd is in een ander land. De hiermee gepaard gaande kosten waaronder het wederverkoopverlies, demurrage, plug-in kosten en re-exportatiekosten zijn uiteindelijk door de verzekeraar vergoed op basis van het gedekt percentage (90%). 

Herkent u zich in deze problematiek? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.