Zoek
Sluit dit zoekvak.

Incasso

Zakendoen met de steun in uw rug van Dutch Credit Brokers

Incassobureau inschakelen

U heeft uw product of dienst netjes en conform de voorwaarden geleverd, maar toch blijft de betaling uit. Ondanks verschillende herinneringen te hebben verstuurd verschijnt het afgesproken bedrag maar niet op uw bankrekening. U wilt het geld liever vandaag dan morgen op uw rekening hebben staan, maar tegelijkertijd de klantrelatie niet beschadigen. Wat kunt u doen? Een incassobureau kan u helpen met incasseren. Op een respectvolle en effectieve manier.

Wanneer schakel ik een incassobureau in?

Voordat u een incassobureau inschakelt moet u de klant wel eerst in gebreke stellen. Dit houdt in dat u de klant op een duidelijke manier aangeeft dat hij/zij niet voldoet aan de betalingsverplichting. Het meest gebruikelijke is om dit per post te doen. Door middel van een brief geeft u de klant aan dat hij/zij na verschillende herinneringen niet heeft voldaan aan de betalingsverplichting. En dat u, indien er (weer) niet betaald wordt, overgaat tot het nemen van incassomaatregelen. Hierbij dient u ook duidelijk aan te geven dat de incassokosten verhaald worden op de klant. Na het sturen van de brief dient u de klant een redelijke termijn te geven om alsnog aan de betalingsvoorwaarden te voldoen. Vaak wordt hier een termijn van 14 of 30 dagen voor gehanteerd.

Wat kost een incassotraject?

In principe kost een incassotraject u niks. De debiteur betaalt namelijk de kosten. Bij Dutch Credit Brokers kunt u vertrouwen op een no cure, no pay garantie. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de juiste partij zijn om uw welverdiende geld op uw bankrekening te krijgen. Zo hoeft u zich geen extra zorgen te maken over de financiële situatie. 

Een partner voor al uw incasso zaken

Dutch Credit Brokers helpt u verder. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op een partner die deze juridische stappen als zijn broekzak kent. Niet alleen in Nederland, maar ook bij internationale incasso’s waarbij een andere wetgeving en lokale gebruiken van toepassing zijn. Dutch Credit Brokers is een volledig onafhankelijke tussenpersoon. De voordelen van zakendoen met de steun in uw rug van Dutch Credit Brokers.

Direct een gratis offerte vergelijking aanvragen

Waar moet u op letten bij het inschakelen van een incassobureau?

Heeft u, ondanks verschillende herinneringen en een in gebreke stelling te hebben verstuurd, nog steeds uw welverdiende geld niet ontvangen? Dan is het tijd om een incasso in te schakelen. Wanneer u dit voor de eerste keer doet is het best wel lastig om een geschikt incassobureau te kiezen. Om die reden hebben wij hieronder een aantal tips weergegeven die u helpen tijdens deze zoektocht.

 • Vraag in je netwerk naar ervaringen met het betreffende incassobureau;
 • Bekijk de reviews van het betreffende incassobureau;
 • Ga een gesprek aan met een potentieel incassobureau en maak duidelijke afspraken over de aanpak;
 • Vraag of je bestaande klanten mag bellen over hun ervaringen;
 • Kies voor een incassobureau met een heldere, persoonlijke aanpak;
 • Heeft u een internationale incasso? Zorg dan dat u een incassobureau met internationale ervaring en kennis inschakelt.

Voordelen van een incassobureau inschakelen

Een incassobureau heeft veel ervaring met niet betalende klanten. U als ondernemer bent vaak met hele andere dingen bezig en wilt u zelf zo min mogelijk op wanbetalers focussen. Dit kost namelijk een hele hoop energie en zorgt voor veel negatieve energie. Doordat een incassobureau veel ervaring heeft met wanbetalers, weten zij hen vaak op een goede en positieve manier te triggeren. Hierdoor wordt de factuur sneller betaald en kunt u zichzelf focussen op de voor u belangrijke werkzaamheden. Hieronder hebben we enkele voordelen van een incassobureau inschakelen weergegeven.

 • Helder weergegeven rapportage;
 • Opstellen van een duidelijk gesegmenteerd incassotraject;
 • Online inzage in de status van de vordering;
 • Ervaring in het omgaan met wanbetalers;
 • Meer rust en focus voor u als ondernemer.

Benieuwd naar wat Dutch Credit Brokers voor u kan betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Soorten incasso’s

Bij Dutch Credit Brokers verdelen wij het incasso in twee groepen, te weten het minnelijke incasso en het gerechtelijke incasso. Het verschil tussen deze twee soorten incasso’s leggen wij u hieronder uit.

Minnelijke incasso inschakelen

Het minnelijke incasso is het incasso zoals deze wordt uitgevoerd door uzelf en is in principe gelijk aan de manier die ook wordt toegepast door een incassobureau. Het zijn de ‘standaardprocedures’ van uw debiteurenbeheer om niet betaalde rekeningen alsnog te innen. Dutch Credit Brokers helpt u graag bij het optimaliseren van dit proces. Waar valt nog winst te behalen om het minnelijke incasso succesvoller te laten verlopen? Immers, hoe sneller u het geld op uw rekening heeft staan, hoe beter dat is voor uw werkkapitaal en hoe minder omkijken u hiernaar heeft. Zo houdt u niet alleen uw bedrijf gezond, maar behoudt u ook volledige controle over de openstaande facturen!

Gerechtelijke incasso inschakelen

Mocht het minnelijke incasso onverhoopt niet tot een betaling van de klant leiden, dan is de volgende stap (helaas) het gerechtelijke incasso. Hierbij worden juridische stappen ondernomen om de klant alsnog tot betaling over te laten gaan. In dat geval is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op een partner die deze juridische stappen als zijn broekzak kent. Niet alleen in Nederland, maar ook bij internationale incasso’s waarbij een andere wetgeving en lokale gebruiken van toepassing zijn. Daarnaast is het net zo belangrijk dat er rekening wordt gehouden met uw eigen wensen. Dutch Credit Brokers beschikt over incassopartners die gespecialiseerd zijn in de uitvoering van nationale en internationale incassotrajecten. U kunt erop vertrouwen dat zij met hun expertise het juridische incasso tot het gewenste eindresultaat zullen leiden en u krijgt waar u recht op heeft!

Wilt u meer weten over hoe Dutch Credit Brokers uw incassoprocessen kan verbeteren of zoekt u een gespecialiseerde partner voor ondersteuning bij een gerechtelijke incasso? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Een partner voor al uw incassozaken

Dutch Credit Brokers helpt u verder. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op een partner die deze juridische stappen als zijn broekzak kent. Niet alleen in Nederland, maar ook bij internationale incasso’s waarbij een andere wetgeving en lokale gebruiken van toepassing zijn. Dutch Credit Brokers is een volledig onafhankelijke tussenpersoon. De voordelen van zakendoen met de steun in uw rug van Dutch Credit Brokers.

Bij Dutch Credit Broker staan wij voor:

 • De laagste prijs
 • De beste voorwaarden voor u
 • Direct hulp bij nationale- en internationale incasso’s